Десето юбилейно издание на МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЙОГА – София 2024г.

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО 10-ТОТО ЮБИЛЕЙНО ЧЕСТВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЙОГА НА 23 ЮНИ 2024 ОТ 10.00ч. – 18.00ч.

✨️ В НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА (НДК, ЗАЛИ 8 и 9) – ПЛ. БЪЛГАРИЯ №1, СОФИЯ!✨️

🧘✨️ ОЧАКВАМЕ ВИ!✨️🧘‍♀️

ВХОД СВОБОДЕН!

10.00 – 10:30ч. Откриване  и приветствия

10.30 – 10:45ч.  Демонстрация на  артистик йога

☀️🙏☀️

УЧАСТНИЦИ В СПЕЦИАЛНАТА ПРОГРАМА

които ще изнесат беседи и ще дадат практики (вж. по-долу информация за всеки участник):

☀️🙏☀️

 

 

(Виж снимки от събитието по-долу)

☀️🙏☀️

 ЛЕКЦИИ (ЗАЛА 8):

 
✅️ 11:00 – 12:20ч., Д-Р НИСАР ШЕЙХ, гост-лекторът на събитието ще даде беседа на тема: „Онкологичните заболявания през призмата на Йога и Аюрведа“;
✅️ 12:25 – 13:05ч., НИКОЛАЙ СИРАКОВ: “Медитацията, която превръща проблема в шедьовър”;

✅️ 13:10 – 13:40ч., ВЛАДИМИР ВЪЖАРОВ: „Интелигентност и интелектуалност в йога“;
✅️ 13:45 – 14:20 ч., Д-Р СТЕФАН ИЛЧЕВ: „Самадхи и отвъд…“;
✅️14:25 – 14:55 ч., АННА БАКАЛОВА: „Да бъдем себе си – какво означава това според йога“;
✅️15:00 – 15:40 ч., БОЖИДАР ФИЛИПОВИЧ: „Крия йога и самадхи“;
✅️ 15:45 – 16:25 ч., Д-Р АНТОАНЕТА ЗАРКОВА: „Лечебни медитации“;
✅️ 16:30 – 17:10 ч., Д-Р МАГДАЛЕНА СТОЯНОВА: “Връзката между фината енергийна система и възникването на заболяванията при човека”;
✅️ 17:15 – 17:50ч., ТОДОР ЗАХАРИЕВ: “Бхакти йога за съвременния свят”

☀️🙏☀️

ПРАКТИКИ (ЗАЛА 9):

10.00 – 10:30ч. Откриване  и приветствия

10.30 – 10:45ч.  Демонстрация на  артистик йога

 
✅️ 10:50 – 11:25ч. – БЛАГОВЕСТА ГЕОРГИЕВА, Йога протокол;
✅️ 11:30 12:00ч. – ГАЛИНА СТАКЕВА, Кундалини йога;
✅️ 12:05 12:35ч. – ЕМИЛ МАРИНЧЕВ, 108 цикъла Суря намаскар;
✅️12:40 – 13:15ч. – КРИСТОС ПАВЛУ, Принципите на йога по Айенгар, Insight Yoga Studio;
✅️ 13:20 – 14:00 ч. – КИРИЛ КОЛАРОВ, практика по йога;
✅️ 14:05 – 14:35 ч. ЕЛИЦА ЙОРГОВА, “Йога практика по системата на Кайвалядхама”;
✅️ 14:40 – 15:10ч. – САНДИЙП, Йога практика;

✅️ 15:15 – 15:45ч. – СТЕФАН ИЛЧЕВ, Йога практики;
✅️15:50 – 16:20ч. – Практика от Сахаджа йога с Камелия Тодорова;
✅️ 16:25  16:55 ч – Практика със Зоя Гекова от Фондация “Иша”;
✅️ 17:10 – 17:50 ч. – Практика с Веселин Лучански;
✅️ 18:00 – 18:30 ч. Мантра-медитация и закриване с Елица Йоргова и Николай Сираков.

☀️🙏☀️

✨️Нека отпразнуваме десетия юбилеен МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА заедно!
🕊По препоръка на Министър-председателя на Индия през 2014 г. Общото събрание на ООН единодушно прие датата 21 юни за МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЙОГА заради нейното безспорно благотворно влияние върху физическото, умственото и духовното здраве на човека.
🧘‍♀️От 2015 г. целият свят започна да празнува организирано този празник. По инициатива на Посланика на Индия в България през 2015 г. беше създаден организационен комитет за честване на МДЙ, в който участват представителите на най-големите школи и йога организации в страната. Вече десета година МДЙ се чества организирано и споделено в София и над 40 други градове и села в България.

☀️🙏☀️

Организатори:
Българска Федерация по Йога – БФЙ Индологическа фондация “Изток-Запад”/East-West Indological Foundation Българска йога асоциация YOGA, India in Bulgaria (Embassy of India, Sofia),  Association “India”
Спонсори:

ЗА ЛЕКТОРИТЕ, които ще изнесат лекции в Зала 8 на НДК:

☀️🙏☀️

11:00 – 12:20 ч., Лекция на дНИСАР ШЕЙХ от Индия

„Онкологичните заболявания през призмата на Йога и Аюрведа“

Д-р Нисар Шейх

Д-Р НИСАР ШЕЙХ е изтъкнат доктор по аюрведа и консултант по йога, създател на център за консултации иПанчакарма в Пуна. Досега е имал повече от 5000 пациенти, които е лекувал посредством системите на аюрведа и йога. Работи в областта на автоимунните, психосоматичните и гинекологичните заболявания, стерилитета, диабета, сърдечните болести и депресията. Води семинари за постигане на здраве и добро състояние по естествен начин в Индия и други страни. Д-р Шейх завършва с отличие Университета по здравни науки на Махаращра в Насик през 2006 г. С намерението да задълбочи своите познания в областта на йога, той завършва тази специалност през 2007 г. в института Кайвалядхама, където е високо ценен и уважаван. След дипломирането си е поканен да работи в аюрведичната клиника към института. В своята професионална практика д-р Шейх изследва различните взаимоотношения между аюрведа и йога, както и между тях и съвременната медицина. Основните цели на професионалната му дейност са подпомагането съвременния човек по отношение на стреса, тревожността и депресията чрез методите йога и аюрведа. Участвал е в множество изследователски проекти на Кайвалядхама, посветени на тези теми. Д-р Шейх е един от онези редки личности, които не само имат блестящи, доказани умения в областта на медицината – а също и в областта на човешките отношения – но и такива, които свързват цели светове със своите топли сърца.

☀️🙏☀️

12:25 – 13:05ч., НИКОЛАЙ СИРАКОВ

Медитацията, която превръща проблема в шедьовър“

Nikolai Sirakov

НИКОЛАЙ СИРАКОВ е преподавател по йога, медитация и практики на успеха. Следва традицията Палюл на школата Нийнгма на тибетския будизъм. Сертифициран йога учител към Yoga Alliаnce / Himalay Yoga Peeth.

☀️🙏☀️

13:10 – 13:40ч., ВЛАДИМИР ВЪЖАРОВ

„Интелигентност и интелектуалност в йога“

Лекцията разглежда начините за отключване на интелигентността чрез практиката по йога и изяснява разликите между интелекта и интелигентността.

Лекторът ВЛАДИМИР ВЪЖАРОВ изучава йога от 1969 г., а започва да практикува от 1978 г. Той споделя опита и знанията си в Лая йога.

 Автор е на книгата „Лечебните гъби в България“.

☀️🙏☀️

13:45 –14:20ч., ДСТЕФАН ИЛЧЕВ

„Самадхи и отвъд…“

Д-р СТЕФАН ИЛЧЕВ е учител по йога и йога терапевт. Той е председател на Българската асоциация по йога терапия и йога.

Запознава се с йога през 1980 г, под влиянието на своя баща, който е ученик на Венцислав Евтимов, а от 2003 г. практикува редовно. През 2004 г. създава първия йога клуб в Плевен – „Лотос“. През 2005 г. завършва обучение за йога инструктори към НСА и БФЙ. От 2006 г. до 2016 г. е в ръководството на БФЙ, бил е неин председател в продължение на пет години. През 2013 г. завършва курс за йога учители в института „Кайвалядхама“, Индия, с което се поставя началото на едно взаимно сътрудничество в областта на йога между Индия и България. Това е преломен момент за развитието на йога в България.

Стефан Илчев е организатор на два национални конгреса по йога и участник в тях, на редица национални и международни йога форуми. Освен това той е преподавател и дава курсове за обучение на йога инструктори в НСА. Представител е на България в Европейската йога федерация.

През 2021 г. създава Българската асоциация по йога терапия и йога, която е вече утвърдена в провеждането на постоянни обучения по йога и йога терапия и е гарант за високото качество и автентичност на йога познанието.

☀️🙏☀️

14:2514:55 ч., АННА БАКАЛОВА

„Да бъдем себе си – какво означава това според йога?“

Лекцията ще разгледа виждането на „Патанджали йога сутра“ по въпроса и по-специално концепцията за сам-йога и произхода на страданието. Какво означава да бъдеш себе си? Как практикуването на йога помага в това търсене? Ще бъде направена съпоставка с някои съвременни тенденции и разбирания. 

АННА БАКАЛОВА смята срещата си с йога и работата в тази област за най-големия късмет в живота си. Изучавала е йога – и продължава да го прави – самостоятелно и следвайки различни учители и курсове. Практикува основно метода на крия йога според Лахири Махасая, йогийската система на свами Дев Мурти, както и хатха йога.

 Практикува йога от 1999г., а от 2000г. насам я преподава. 

Анна Бакалова е превела и редактирала редица значими издания от областта на йога на български език, сред които: „Бхадавад гита”, „Мистика на просветлението“ на Юджи Кришнамурти, „Ащавакра гита“, „Аз съм това“ на Шри Нисаргадата Махарадж, „Песните на живота“ на Кришна Дас, „Майндфулнес в съвременния свят“ на Ошо, „Силата на любовта“ от Ошо; „Хатха прадипика“ на Сватмарама, „Огънят на свободата“ на Пападжи; „Виджнана Бхайрава тантра“ и др. За целите на водени от нея курсове е превела „Катха упанишад“, „Кена упанишад“, „Шива свародая“, „Даттатрея йога шастра“ и други древни йогийски текстове. 

Преподава в Йога центъра „Свами Дев Мурти“ още от създаването му, вдъхновена от големия Учител и неговите идеи за подпомагане на хората по всякакви възможни начини. Води практики и курсове по медитация, пранаяма и раджа йога в центъра. Преподава и в курса на Националната спортна академия и Българската федерация по йога за следдипломна квалификация за преподаватели по йога. Изнасяла е лекции върху йога на различни събития – Международния ден на йога в България, Конгреса по йога, както и на множество семинари и др.

☀️🙏☀️

 

15:00 – 15:40 ч., БОЖИДАР ФИЛИПОВИЧ

Лекция на тема „Крия йога и самадхи“

БОЖИДАР ФИЛИПОВИЧ (Девадатта) практикува бхакти йога от ранна възраст под влияние на родителите си. През седемдесетте и осемдесетте години на миналия век се занимава с хатха йога. След като вижда в медитация своя гуру – Свами Сатйешварананда Гири, решава да отиде при него и през 1988 г. заминава за Австрия. След посвещение в Крия йога от ученик на Свами Харихарананда Гири, той заминава за Калифорния, където сесреща своя гуру физически. Над 20 години практикува Крия йога под негово ръководство. През това време завършва психология и религиозни науки и се дипломира като магистър по клинична социална дейност. С помощта и одобрението на ръководителя на Веданта центъра в Южна Калифорния, Свами Сарадевананда, Божидар Филипович става един от основателите на Веданта обществото в България.

☀️🙏☀️

15:45 –16:25 ч.,ДАНТОАНЕТА ЗАРКОВА

„Лечебни медитации

 

Д-р АНТОАНЕТА ЗАРКОВА е лекар специалист по вътрешни болести с 37-годишен стаж. Специалицирала е аюрведа в различни институти в Индия. От 2001 г. работи в създадения от нея лечебно-образователен аюрведичен център в София. Има посвещения в йога в школата на свами Шивананда и крия йога. Преподава аюрведа и йога в СУ “Климент Охридски“ и в след-дипломните програми на Българска федерация по йога. Председател е на Българско сдружение Аюрведа и зам. председател на Клуб приятели на Индия.

☀️🙏☀️

16:30 – 17:10 ч., ДМАГДАЛЕНА СТОЯНОВА

Връзката между финната енергийна система и възникването на заболяванията при човека“

Д-р Магдалена Стоянова ще представи различни начини за самодиагностициране и балансиране на нашето вибрационно тяло чрез природните елементи и медитацията. Тя практикува и води курсове по Сахаджа йога от 14 години. Тя е лекар специалист по хематология. Има интереси в онкохематологията и изследва връзката между фината енергийна система на човека и възникването на заболяванията.

☀️🙏☀️

16:45 – 17:20 ч.,Лекция наСВАМИ ОМКАРАНАНДА

☀️🙏☀️

17:15 – 17:50ч.,ТОДОР ЗАХАРИЕВ

Бхакти йога за съвременния свят“

Тодор Захариев е инженер по електроника по образование. Практикува йога от 1979г. През последните 35 години участва в многобройни лекции, семинари и обучения по йога, провеждани в различни страни, а също и в организирането на такива в България.

През 1990 г. е бил един от учредителите на Българската федерация по йога (БФЙ). Оттогава до 2017 г. е член на нейния Управителен съвет. През 1993 г. получава посвещение в пълна саняса и името свами Вивекамурти. През 1996 г. заедно със съмишленици учредява Българска йога асоциация (БЙА) и оттогава до 2022 г. е неин председател. Завършил е следните курсове за учители по йога: в Сатянандашрам – Хелас, Гърция, през 1991 г.;към НСА през 2005 г.; в Сатянанда йога ашрама, Австралия, през 2010 г.

От 1992 до 2002 г. дава курсове по йога епизодично, а от 2003 г. насам го прави без прекъсване. Координира и участва в провеждането на обученията за учители по йога, организирани съвместно от БФЙ и НСА, през 2005, 2007, 2010 – 2011г. и 2011 – 2013 г. От 2015 г. е член на Yoga Vidya Council – международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката Йога.

От октомври 2017 г. е член на Консултативния съвет на Европейската йога академия Сатянанда (SYAE).

18:00 – 18:30 ч. –  Зала 9 – Закриване на Международния ден на йога  с „Мантра медитация“ с Елица Йоргова и Николай Сираков

☀️🙏☀️

 

ЗА УЧАСТНИЦИТЕ, които ще водят ПРАКТИКИ в Зала 9 на НДК:

 

10:50 – 11:25ч.

Йога протокол с Благовеста Георгиева

БЛАГОВЕСТА ГЕОРГИЕВА е йога инструктор по системата на Шри Шри Рави Шанкар към Международна организация “Изкуството да живееш”. Тя е изключително позитивен и динамичен инструктор, който преподава древното знание на йога по лек и достъпен начин, докосваш сърцата както начинаещите така и напредналите в йога.

☀️🧘‍♀️☀️

11:30 – 12:00 ч.

Практика с Галина Стакева, „Кундалини йога“

ГАЛИНА СТАКЕВА (Прем Шела) преподава Кундалини йога по учението на Еколь дю тантра и френската Федерация по тантра кундалини йога, основани от Ананд Шараби. Галина е в пътя на Тантра кундалини йога по учението на Еколь дю Тантра от 2004, като ученичка на Ананд Шараби, Ананд Мира и Баджан Каур. Галина преподава учението в чистотата на практиката, в присъствието и наблюдението и в свързаност със своите учители и ученици в практикуването и служенето като отправна точка в метода на Кундалини йога е идеята за преобразяването на личния микрокосмос като замисъл и отражение на макрокосмоса. Кундалини е космичната мощ, присъстваща във всяко живо същество и двигател на всяка еволюция на съзнанието. Пробуждането и канализирането на тази енергия към по-висшите центрове на човешкото съзнание е целта на всички практики на Кундалини йога. Тя се състои от крии, базирани на асани в пасивна и в активна форма, дихателни техники, работа по концентрация, със звуци и вибрациите на мантрите и др. Преподава в Йога Дистрикт Амара и Шазам.

☀️🧘‍♀️☀️

 

12:05 – 12:35 ч.

Практика  с Емил Маринчев „ 108 Суря Намаскар“

 

ЕМИЛ МАРИНЧЕВ е дългогодишен преподавател по физика в Техническия университет – София (1983-2015) с научни интереси в областта на астрономията, аеродинамиката, електромагнетизма, теорията на относителността и възможността за практическо пътуване във времето. С над 30 научни публикации. През 2005, година на физиката, печели първо място в световно състезание за най-добри познания по история на физиката. Сред студентите му има трима мини нобелисти. Част от студентите му днес са професори в най-добрите университети по света. Изучава и практикува йога от 1970 г. През 1994 г. съорганизатор и зам. ръководител на йога-експедиция в Индия с посещение на много йога-ашрами и свещени места. Практикува класическа йога и медитация, йога и възможността за практическо пътуване във времето. Сурия Намаскар  е ритмичен комплекс от асани с контролирано дишане, рецитация на мантри и осъзнаване на чакрите е завършена цялостна духовна практик). Това представлява техника за отваряне на тялото и съзнанието към космичната енергия, излъчвана от Слънцето. Тези позиции генерират прана – фина енергия, която активизира и психическото тяло. В цялостната практика Суря, Слънцето, се възприема като символ на духовнoтo съзнание, духовната светлина. Всяко от дванайсетте положения има своя мантра, която възхвалява различен аспект на животворната слънчева енергия.

☀️🧘‍♀️☀️

12:40 –  13:15ч., Практика с Кристос Павлу

Принципите на йога по Айенгар, Insight Yoga Studio

Kristos Pavlou

 

КРИСТОС ПАВЛУ е роден в Гърция. Насочва се към изучаване на физическите и менталните аспекти на функционирането на човека от ранна възраст. През 1986 г. се среща с Айенгар йога и бива очарован от нея. Оттогава посвещава живота си на изучаване и преподаване на Айенгар йога. Преди 10 години той се премества в София, където основава „Айенгар йога център“, за да продължи разпространението и в България.

Методът на преподаване на Айенгар е: продължителното задържане в позите; прецизно построяване и симетрията на тялото в асаните; използване на помощни средства в тези случаи, в които човек не може със собствени сили да осигури предходните две условия. Шри Б.К.С. Айенгар, казва: „Асана означава поза, която представлява изкуството да разположим тялото си като едно цяло – физическо, ментално и духовно… Когато една асана се изпълнява правилно, различията между тяло и ум, ум и душа, трябва да изчезнат… Ако с правилната практика на асаните се съхранява здравето на клетките, то също се оздравява и физическата обвивка, а умът се приближава към душата.“

☀️🧘‍♀️☀️

13:20 – 14:00 ч.

Практика с Веселин Лучански

 

ВЕСЕЛИН ЛУЧАНСКИ е основоположник на организираното Йога движение в България, илюстратор на първите книги по йога, създател на БФ по йога. Организатор на първите състезания по йога, с което йога бе легитимирана в ММС. Издател и главен редактор  на  вестник „Хата Йога“. Организатор е на ежегодни  летни  морски и планински лагери. Главен ръководител на курсове за инструктори по йога. Организатор на първата йога-експедиция до йога-ашрамите в Хималаите.

☀️🧘‍♀️☀️

 

14:05 – 14:35 ч.

Елица Йоргова – Йога практика по системата на Кайвалядхама

ЕЛИЦА ЙОРГОВА практикува Медитация от 1999 г. и Йога от 2002 г. Първи неин учител по Йога е Дамян Василев. През 2009 г. завършва с отличие Кайвалядхама Йога Институт Индия като нейни учители са: проф. д-р Шарма, проф. Бхогал, д-р Бхалекар, Йога ачаря Сандхя Диксит, проф. Бодхе, проф. Гангули и други. След това се завръща в България и преподава класическа Хахта йога в „Йога арт студио Шанти“ в Пловдив. Тя е организатор и прави обучения на множество семинари и ритрийти в страната и извън нея – Бали, Индия и Гърция. По образование е финансист, но работила е и като стюардеса. Любител парашутист и пещерняк, тя обича и живее сред Природата. Чрез музиката и гласа си изразява Любовта на Сърцето.

Практика в традицията на Кайвалядхама Йога Институт – „Обратно към корените“. Класът е подходящ за напълно начинаещи и за практикуващи.

☀️🧘‍♀️☀️

 

14:40 –  15:10ч.

Практика  със Сандийп

Сандийп Кумар е магистър по „Човешко съзнание и йога“ от университета „Гурукул Кангри“.  Преподавал е две години в Университета по йога в Котдвар, както и в колежа по инженерство в Греътърнойда.  Водил е семинари  в ашрама на Свами Рам Дев. Живее в България през последните 15г. и в този период от време неговите умения по акупресура, аюрведа и древни дихателни практики са спомогнали на много практици в цялата страна. Ученик е на гуру Свами Дев Мутри, от когото научава тайните на множество древни аюрведични рецепти и методи на лечение.

☀️🧘‍♀️☀️

15:15 – 15:45ч.

Практики със Стефан Илчев

Д-р Стефан Илчев е учител по йога и йога терапевт. Той е председател на Българската асоциация по йога терапия и йога.

Запознава се с йога през 1980 г, под влиянието на своя баща, който е ученик на Венцислав Евтимов, а от 2003 г. практикува редовно. През 2004 г. създава първия йога клуб в Плевен – „Лотос“. През 2005 г. завършва обучение за йога инструктори към НСА и БФЙ. От 2006 г. до 2016 г. е в ръководството на БФЙ, бил е неин председател в продължение на пет години. През 2013 г. завършва курс за йога учители в института „Кайвалядхама“, Индия, с което се поставя началото на едно взаимно сътрудничество в областта на йога между Индия и България. Това е преломен момент за развитието на йога в България.

Стефан Илчев е организатор на два национални конгреса по йога и участник в тях, на редица национални и международни йога форуми. Освен това той е преподавател и дава курсове за обучение на йога инструктори в НСА. Представител е на България в Европейската йога федерация.

През 2021 г. създава Българската асоциация по йога терапия и йога, която е вече утвърдена в провеждането на постоянни обучения по йога и йога терапия и е гарант за високото качество и автентичност на йога познанието.

☀️🧘‍♀️☀️ 

15:50 – 16:20ч.

Практики с Камелия Тодорова

Камелия Тодорова практикува Сахаджа йога от 30 години, участвала е в множество семинари по Сахаджа йога в чужбина, в присъствието на основателката на учението 
Шри Матаджи Нирмала Деви. По настоящем е председател на Асоциация 
„Сахаджа йога“ и преподава сахаджа йога медитация. Сахаджа йога започва с преживяване, което е без усилие и спонтанно. С това първо преживяване (известно като Себереализация) вие придобивате ново измерение в осъзнаването си и ставате свидетели на абсолютната истина.

☀️🧘‍♀️☀️

16:25 –  16:55 ч

Практика със Зоя Гекова

 

ЗОЯ ГЕКОВА е завършила  Школата по хатха йога на фондация „Иша“ (сега част от Sadhguru Gurukulam) през 2019 г., след 21-седмично интензивно обучение (+1750 часа) в Центъра по йога на „Иша“ в Тамил Наду, Индия. 

Преподава активно от 2020 г., първо във Франция, а след това в България и Норвегия.

От 2022 г. работи на доброволни начала като учител в програмите за пациенти с пост-COVID-синдром и Паркинсон, предлагани от Центъра за съзнателна планета на Садгуру към Медицинското училище на Харвард.

☀️🧘‍♀️☀️

 

17:10 – 17:50 ч.

Практика с Кирил Коларов

КИРИЛ КОЛАРОВ практикува йога от 1965 г. като ученик на Венцеслав Евтимов. Със синовете си е практикувал при Петър Алексиев, Ана Павлова и Веселин Лучански. През 1996 г., заедно със сина си Людмил завършва следдипломна квалификация по йога в НСА под ръководството на Веселин Лучански. Има бронзов медал от първото републиканско състезание по йога в Кюстендил като индивидуален участник от родното си село Шипочано. Има две посвещения в Крия йога от Шибендо Лахири Махасая. Член на УС на БФЙ от 2001 до 2016 г. и председател на УС от 2005 до 2008 г. Председател е на съдийската колегия до 2012 г. Занимавал е с йога за деца в детски градини и училища. Преподавал е и йога за бременни жени. Към момента преподава пет пъти седмично в йога клуб „Орфей“, зала „Кайлаш“. Има много медийни изяви по БНТ, Дарик радио, радио Благоевград и др. За принос в развитието на йога в България е награден от посланика на Индия и от УС на БФЙ.

☀️🧘‍♀️☀️

18:00 – 18:30 ч.

Мантра-медитация и закриване с ЕЛИЦА ЙОРГОВА и НИКОЛАЙ СИРАКОВ

Напяването и рецитирането на Мантри е един от методите на Йога за успокоение на ума и достигане до състояние на вътрешен мир и блаженство. Ще ви бъдат представени различни мантри от целия свят, с които ще помолим сърцето да се отпусне и изпълни с любов към себе си, света, всички познати и непознати.

☀️🧘‍♀️☀️

Pin It on Pinterest

Share This